Swissport

Swissport is wereldspeler op het gebied van luchtvrachtafhandeling en grondafhandelingsdiensten op 280 luchthavens in 48 landen op 5 continenten. Met een totaal van meer dan 61.000 medewerkers wereldwijd, levert Swissport afhandelingsdiensten aan de luchtvaartindustrie. Dat maakt ons de grootste afhandelaar in de luchtvaartindustrie ter wereld!

In Nederland levert Swissport met ca. 1.500 medewerkers verschillende diensten in de grondafhandeling op de Luchthaven Schiphol en is daarmee een grote speler in de markt.

Swissport Nederland is te verdelen in 2 bedrijfsonderdelen: Swissport Cargo Services en Swissport Groundhandling. Cargo Services doet voor een groot aantal luchtvaartmaatschappijen de vrachtafhandeling in de eigen Terminals op Schiphol Rijk. Swissport verwerkt of bewerkt in haar Terminals alle lading die een vliegtuig verlaat en zorgt voor het vervolgtransport daarvan per vrachtauto.  Denk aan afdelingen: Cargo Office, Loods en Ramp.

Heb je het over Groundhandling kun je denken aan o.a. check-in, ticketbalie-services, de platform- en bagage afhandeling en bagage tracing. Daarnaast heeft Swissport op Schiphol ook een tweetal business lounges voor met name de zakenreizigers. Groundhandling is met name gericht op de passagiersafhandeling en vindt plaats op Schiphol Centrum.

Swissport werkt conform wereldstandaarden en certificering zoals ISO, ISAGO, TAPA en AEO. Onze kracht is een combinatie van alle lokale faciliteiten die wij hebben en de ondersteuning uit ons wereldwijde netwerk van Swissportkantoren.

Voor leuke vacatures bij Swissport kun je het vacature aanbod bekijken op werkenbijswissport.nl. Wie weet vind jij dan jouw droombaan op Schiphol bij Swissport. Het hele jaar door zijn er vacatures voor de verschillende bedrijfsonderdelen.