MBO College Airport

Opaallaan 25, Hoofddorp
Diamantlaan 29, Hoofddorp

MBO College Airport is al ruim 24 jaar dé vakschool voor opleidingen gericht op Airport Services & Aviation Technology op elk gewenst mbo-niveau. We richten ons op de luchthaven en de luchtvaart, inclusief Travel & Hospitality. Stage lopen doe je o.a. op Schiphol of in het buitenland.
Het mbo-college staat in Hoofddorp, op vijf minuten reisafstand van Schiphol. Al vele jaren werken we samen met bedrijven op en rond de Luchthaven Schiphol, waar we uitstekende contacten hebben met onder andere luchtvaartmaatschappijen, Royal Schiphol Group en Defensie (Luchtmacht en Marine).

Praktijk

Je ziet het al als je aankomt: aan de achterkant bij de ruime -gratis- parkeerhaven, staat een enorme hangar: het grootste praktijklokaal van Europa! Daar sleutelen de vliegtuigtechnici van morgen aan ruim tien vliegtuigen en helikopters, met als pronkstuk een echte Boeing 737. Ook vind je daar de praktijklokalen als de Motorshop, Plaatwerken, het Dronelokaal en het composieten-lokaal voor de Constructie Repair Specialist.

In het hoofdgebouw aan de Opaallaan 25 vind je diverse praktijkruimtes. Voor de opleiding Steward(ess) is er een grote dubbele KLM mock-up van een Boeing 747 beschikbaar met een echte Businessclass en een Passageruimte met twee incheckbalies en een Gate waar je ‘real time’ kunt oefenen. Het beste praktijklokaal voor aankomend cabinepersoneel. Voor havisten volg je hier de speciale flexopleiding voor Steward(ess). Ook hebben we een officieel Praktijk Examen Centrum (PEC) voor Luchthavenbeveiligers.
Studenten Travel & Hospitality oefenen hun skills in een speciaal daarvoor ingericht bedrijfslokaal. De unieke tweetalige opleiding International Travel & Hospitality Management sluit uitstekend aan bij de internationale wereld van het toerisme.

Logistieke vakschool

Vanaf september 2018 kun je ook terecht bij onze tweede locatie om de hoek (Diamantlaan 29), gespecialiseerd in (Luchthaven)Logistieke Dienstverlening met daarbij een loods waarin de praktijkruimten zijn te vinden. Ook hier een ruime gratis parkeergelegenheid. Met deze tweede onderwijslocatie op loopafstand van het hoofdgebouw, heeft MBO College Airport de ambitie om uit te groeien tot dé logistieke vakschool van de regio Schiphol en Amsterdam waar een leven lang ontwikkelen centraal staat. MBO College Airport werkt daarbij samen met toonaangevende bedrijven in de sector (Luchthaven)Logistiek, zoals KLM, Swissport en Expeditors.

Campus op loopafstand

Binnen een paar minuten op school? Neem dan contact op met DUWO (duwo.nl) en informeer naar de studentencampus aan de Opaallaan naast ons mbo-college.

Opleidingen:

MBO College Airport biedt opleidingen aan in de volgende richtingen:

  • Aviation Operations Officer
  • Entree Logistiek en Entree Luchthaven (uitstroom Facilitair of Logistiek)
  • Facilitaire Dienstverlening Luchthaven
  • Logistieke Dienstverlening
  • Luchthavenbeveiliging
  • Luchthavenlogistiek
  • Steward / Stewardess
  • Travel & Hospitality
  • Vliegtuigtechniek

Kijk voor alle informatie op www.mbocollegeairport.nl