Corendon

Op vakantie gaan betekent wat ons betreft genieten. Genieten schrijven we bij Corendon met een hoofdletter G. We proberen ieders vakantiedroom waar te maken en die opdracht nemen we heel serieus. Of het nou om gezinnen met jonge kinderen gaat, stelletjes die samen wat rust en romantiek zoeken of jongeren die feesten en uitgaan in de hotspots van Europa: al die wensen willen we vervullen.

Corendon is in zestien jaar uitgegroeid tot één van de grootste en meest trendsettende reisorganisaties van Nederland en België. Jaarlijks verzorgen we met veel plezier de vakantie voor 650.000 vakantiegangers naar ruim vijftig verschillende bestemmingen in Europa, Azië, Afrika en het Caribisch gebied. Corendon heeft een eigen luchtvaartmaatschappij en eigen hotels op de vakantiebestemmingen.

Ons motto luidt: altijd de beste vakantiedeals!

Corendon vakanties

Corendon is in 2000 opgericht, toen Atilay Uslu en zijn zakenpartner Yildiray Karaer besloten hun krachten te bundelen. Het bedrijf begon als Turkije-specialist dat eerst alleen vliegtickets en later ook volledig verzorgde reizen naar Turkije verkocht. In 15 jaar tijd is Corendon uitgegroeid tot een toonaangevende, zeer succesvolle touroperator als het gaat om vele populaire strandbestemmingen binnen en buiten Europa. Naast het merk Corendon, voert de reisorganisatie ook de reismerken GOfun (jongerenreizen), Maris Life (single- & éénouder reizen) en Karin’s Choice (vakanties in kleinschalige accommodaties).
Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. In combinatie met onze lage overheadkosten kunnen wij de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. In reclames en campagnes verpersoonlijken de populaire mannen Cor & Don onze uitgangspunten.

Corendon luchtvaart

Sinds 2011 heeft Corendon een Nederlandse luchtvaartmaatschappij; Corendon Dutch Airlines (CND). De luchtvaartmaatschappij beschikt over drie vliegtuigen in de winter en vijf in de zomer, van het type Boeing 737-800 met 189 stoelen.
Jaarlijks vliegen we naar ruim veertig bestemmingen. De thuishaven is Schiphol, maar we vliegen ook vanaf kleinere Nederlandse luchthavens zoals Maastricht, Rotterdam, Groningen en Eindhoven. Corendon is altijd spraakmakend; óók aan boord. Als één van de eerste maatschappijen serveren we smakelijke frietjes aan boord… De broodjes kroket zijn nog altijd onze bestseller.
In Turkije heeft Corendon ook een eigen airline: Corendon Airlines International (CAI). Met elf toestellen vliegt CAI jaarlijks vanuit 28 landen naar 143 luchthavens.

Corendon hotels & resorts

Corendon Hotels & Resorts exploiteert hotels in binnen- en buitenland. In Amsterdam-West staat het Vitality hotel, met 263 kamers, een bazaar, restaurant, 1.000 m² Spa & Wellness en voor de luchtvaartfanaten: een 737 suite met heuse ingebouwde cockpit.

In het centrum van Amsterdam staat The College Hotel, een luxe boutique-hotel met 40 kamers. The College Hotel is een leerbedrijf in samenwerking met het ROC Amsterdam. Tijdens een driejarige in-house opleiding voltooien ROC studenten de MBO Hotelschool. Dit jaar startte restaurant Ferilli’s in The College Hotel: een Italiaans restaurant in het hogere segment.

In Badhoevedorp opent Corendon Village in 2018 haar deuren. In het voormalige Sony Benelux hoofdkantoor worden hier in totaal 676 kamers gerealiseerd. Het viersterrenhotel The Plaza biedt 203 hotelkamers, diverse restaurants waaronder een pannenkoekenvliegtuig, een bioscoop, spa & welness met zwembad, elf conferentieruimtes, diverse buitenterrassen en tuinen. Bovendien kunnen Amsterdamse musea hier een selectie van hun kunstwerken tonen in de speciale expositieruimte. De Apartment Wing biedt 298 appartementen voor short stay. De Urban Wing heeft 175 hotelkamers.

Corendon exploiteert niet alleen hotels, maar heeft ook een eigen trendy resortconcept ontwikkeld: Marble Hotels & Resorts. Het concept staat voor betaalbare luxe. Marble Hotels zijn toegankelijke familiehotels, met een lokaal tintje, in het Middellandse Zee gebied. De eerste twee Marble Resorts zijn in 2016 op Ibiza en in Andalusië geopend. De komende jaren zullen we nog vijf tot tien nieuwe Marble Hotels realiseren.

Tot slot heeft Corendon aan de zonovergoten Turkse stranden vijf eigen hotels met een totale capaciteit van 1.800 kamers.

Duurzaam toerisme & de Corendon foundation

Wij dragen de wereld een warm hart toe en voelen ons medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van de vakantiebestemmingen. We zetten ons in voor vakanties met respect voor mens, dier en natuur, zodat de prachtige vakantiebestemmingen die we nu aanbieden over dertig jaar nog even prachtig zijn. Wat doen we concreet? Een aantal voorbeelden:

  • We verduurzamen ons product op de bestemming:
    • Als Touroperator zijn we straks Travelife Partner; het door de ANVR erkende duurzaamheidslabel
    • Hotels beschikken straks over een duurzaamheidslabel en een erkend milieumanagementsysteem
    • Alle excursies en activiteiten voldoen aan duurzaamheidsrichtlijnen zoals omschreven in ANVR protocol.
  • Door effectieve interne & externe communicatie creëren we bewustwording voor duurzaamheid bij stakeholders, medewerkers en klanten.
  • We geven onze collega’s een leerzame en gezonde werkplek, met aandacht voor verduurzaming van de huisvesting.
  • We leveren een bijdrage aan milieu, cultuur en samenleving vanuit de Corendon Foundation door het financieel ondersteunen van diverse projecten en goede doelen.

Waarom werken bij Corendon?

Corendon is een jong, snelgroeiend en succesvol bedrijf. Diversiteit kenmerkt onze onderneming. De organisatie bestaat uit een touroperator, airline en eigen hotels. Ieder bedrijfsonderdeel heeft zijn eigen dynamiek en karakter, maar waar je ook bij ons werkt: service voor onze klant staat altijd centraal. We vragen van jou: flexibiliteit, een juiste werkmentaliteit en inzet. Daar tegenover staat ruimte voor groei, ruimte voor eigen initiatief en een dynamische werkomgeving. Interesse? Kijk op corendon.nl/vacatures voor openstaande vacatures.