Aircrew Training Center (ATC)

De Nederlandse ATC vliegopleiding heeft sinds 2013 een samenwerking met Lufthansa – European Flight Training en biedt een EASA Part-FCL CPL integrated vliegopleiding aan.

De ATC vliegopleiding is gericht op een cockpitfunctie bij een luchtvaartmaatschappij en wordt volgens de Lufthansa methode & procedures gegeven. Aircrew Training Center heeft een financieringsarrangement bij de Knab Bank.

Lufthansa heeft dit jaar enorm geïnvesteerd in training en aankoop van nieuwe simulatoren en lesvliegtuigen. Met de reorganisatie van de Engelstalige opleidingen in Duitsland, Zwitserland en USA is de vliegtraining op alle locaties consequent kwalitatief hoog gestandaardiseerd. ATC piloten beginnen de integrated vliegopleiding in Frankfurt.

Met een Familiarization Course wordt de ATC vliegopleiding in Nederland afgerond. De training gaat in op de operationele kant van het vliegen bij een luchtvaartmaatschappij. In deze fase wordt ook met de studentpiloot de mogelijkheden binnen de Lufthansa Group besproken om reden dat ATC piloten voldoen aan de Lufthansa standaards. Recruitment support plaatst piloten bij Eurowings, SunExpress Germany, Brussels Airlines, TUI Germany, Norwegian, Aegean Airlines en WOW Air.

De ATC vliegopleiding is inclusief:

  • Integrated vliegopleiding
  • Multi Crew Cooperation Course (MCC)
  • Simulator Jet Training (Bridge Course)
  • Familiarization Course
  • Mogelijkheid tot simulator refresher training
  • Recruitment Support

Vliegtraining wordt steeds meer via zelfstudie, flexibel, mobiel en digitaal gegeven. In de ATC selectieprocedure wordt rekening gehouden met deze dimensies.
Het intakegesprek is een eerste bekwaamheidsbeoordeling. Wanneer de selectieprocedure goed is doorlopen, kan de studentpiloot een financieringsaanvraag doen bij de Knab Bank en staat de deur voor de ATC vliegopleiding open.

Bekijk de website of kom naar de Beroepenmarkt voor meer informatie!